sunnuntai 3. elokuuta 2014

Reitti valittu ja lentolippu


Päätimme vuosi sitten, että seuraava pidempi reissumme suuntautuisi Yhdysvaltoihin. Olemme käyneet maassa aikaisemminkin, mutta tutustuminen on jäänyt lähinnä Kalifornian, Las Vegasin ja New Yorkin koluamiseen. Kumpaakin meistä houkutteli autoilu ja nimenomaan jonkun isomman road tripin tekeminen. Mikäpä olisikaan ikonisempi reitti, kuin Route 66?

Ajattelimme, että parhaat mahdollisuudet pidemmälle yhteiselle lomalle olisivat syyskuussa. Matkablogeja ja sääennusteita tutkiessamme syyskuu vaikutti hyvältä valinnalta myös kelien ja varsinaista lomakautta edullisemman hintatasonsa ansiosta. Keväällä saimmekin odotetun tiedon lomien osumisesta kohdalleen ja matkan suunnittelu saattoi alkaa. Melko pian selvisi, että alkuperäinen Route 66 ei olisi meille paras reitti. Suuri osa vanhasta tiestä on nykyään sielutonta moottoritietä ja tekemällä pieniä muutoksia pääsemme näkemään enemmän meitä kiinnostavia paikkoja. Tällä hetkellä reittimme näyttää tältä:

New York - Niagara Falls - Chicago - St. Louis - Nashville - Memphis - Little Rock - Oklahoma City - Amarillo - Santa Fe - Flagstaff/ Grand Canyon - Las Vegas - Los Angeles - San Francisco

Leenan lempihommaa on lentojen, hotellien ja vuokra-autojen vertaileminen netissä. Tämä onkin loistavaa, sillä Ville ei juuri kyseisistä asioista perusta. Aiemmilta matkoilta olemme kuitenkin oppineet, että huolellisella vertailulla ja netin tutkimisella tekee ne suurimmat säästöt. Reissun päällä voi sitten keskittyä olennaiseen, kun isommat ääriviivat on mietitty jo etukäteen. Budjetin ja aikataulujen hahmottaminen myös helpottuu merkittävästi.

Lentojen hintoja kannattaa vertailla useampana päivänä eri sivustoilta, koska hinnat vaihtelevat kellonajasta ja päivästä riippuen. Yleensä käytämme Momondo ja Vertaa.fi palveluita. Majoitusten osalta käytämme matkoilla Airbnb:ta ja Hotels.comia. Hotels.com on siitä hyvä palvelu, että kokonaishinta näkyy suoraan (sisältää esim. kaupunkiverot) ja samalla pystyy keräämään pisteitä, joilla saa ilmaisia hotelliöitä. Autonvuokraukseen olemme käyttäneet aiemmin eAutovuokraamoa, joka on helppo ja toimiva palvelu. Valitettavasti heidän sivuillaan ei näy lisäkuluja, jolloin hintojen vertailu vaikeutuu. Erityisen hämäävää on se, että palvelussa ei näy drop fee-maksua (auton palautus eri osavaltioon). Tällä kertaa päädyimme käyttämään Hertziä ja vuokrasimme auton suoraan heiltä. Autoa vuokratessa Leenan ammattiliiton kautta sai tuntuvan alennuksen. Kysyimme tarjousta sähköpostitse Hertzin asiakaspalvelusta ja hinta laski hieman lisää. 

Matkustava ystävämme kertoi meille hyvän vinkin koskien paluulentoa San Franciscosta. Norwegian lentää nimittäin naapurikaupunki Oaklandista ja hinnat ovat huomattavasti edullisempia. Lennämme Norwegianilla myös New Yorkiin ja kerrankin tulee halvemmaksi ottaa lennot eri lipuille meno-paluun sijasta.

Lukijoita ja matkakumppaneita varmasti kiinnostaa matkan kulut. Tällä hetkellä olemme maksaneet lennot, autojen vuokrat ja kahdeksan yön majoitukset. Kirjanpitomme näyttää seuraavaa:

Lennot: 555€/ Hlö
Majoitukset: 8 yötä / 594
Autovuokrat: New York-Las Vegas / 1205€ ja Las Vegas-San Francisco / 129
Yhteensä: 3038


Lähtöpäivä on perjantai 29.8.2014. Kommentit ja matkavinkit ovat tervetulleita!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti