keskiviikko 3. syyskuuta 2014

New York, New York

Kirjoittelen tätä Amherstin laitamilla sijaitsevan motellin sängyltä. Vieressäni on alaston nainen, viskipullo ja käsiase. Tai no todellisuudessa nainen pakkaa laukkujaan, pullossa on vettä ja ase löytynee vain naapurihuoneen meksikaanilta. Amherstissa silti ollaan. Aika nuhjuinen kylä, joten ei siitä sen enempää.

New Yorkista voisin sen sijaan kirjoittaa vaikka kuinka. Vietimme Nykissä vain kaksi täyttä päivää, joten tällä kertaa emme edes yrittäneet ravata kaikkia nähtävyyksiä läpi. Keskityimme mielummin muutamaan kohteeseen ja otimme sikäli rennosti. Manhattanin hintataso sai meidät hankkimaan majoituksen Brooklynin puolelta. Välittäjänä toimi matkailijan paras ystävä Airbnb ja hintaa kolmelle yölle kertyi 226 euroa. Kyseessä ei ollut mikään luteensyömä hökkeli, vaan mukava pikku yksiö hyvällä sijainnilla suht läheltä Myrtle-Wyckoffin metropysäkkiä, joten pidän hintaa kohtuullisena. Brooklyn oli hyvä valinta myös ilmapiirin takia. Jengiä oikeasti asuu siellä (pun intented) ja muutamassa päivässäkin sai jo vähän käsitystä paikallisten elämänrytmistä. Naapurustojen "taso" vaihteli aika paljon korttelista toiseen, mutta yleisellä tasolla tuntui siltä, että täällähän voisi vaikka asua. Ehkäpä iltaisin toistuneet musiikin täyteiset grillibileet loivat muuten hieman rosoiseen ympäristöön lämpöä.Nähtävyyksistä kiersimme Brooklyn breweryn, The Highlinen, Brooklyn bridgen ja Central parkin. Panimo oli viihtyisä ja olut maistuvaa. Panimoravintola toimi ns. BYOF periaatteella, eli sinne sai halutessaan tilata vaikka pari pitsaa kunhan osti bisset tiskiltä. Hämmentävän mukava konsepti! Tutustumiskierros yllätti sikäli, että en olisi ikinä uskonut firman olevan niin pieni. Koko operaatio mahtui saman katon alle ravintolan kanssa ja tilaa oli käytössä varmaan saman verran kuin keskimääräisellä S-marketilla. Wikipedia tiesi kertoa, että 2009 firmalla oli vain 50 työntekijää eli kyllä tätä voidaan edelleen pitää pienenä panimona. Aika kovia poikia ovat siis myymään, kun yhtiön oluita löytyy ympäri maailmaa ja mm. hanasta Jyväskylästäkin! Oluen teosta ei kierroksella juuri oppinut, sillä vetäjänä toiminut baarimikko keskittyi lähinnä naurattamaan yleisöään hatusta vedetyillä ja hyvin lennokkailla tarinoilla oluen ja panimon historiasta. Minulla oli parin vahvan oluen pohjilla todella hauskaa, mutta rouva taisi vähän kyllästyä saarnaan oluen hienouksista. Suosittelemme silti kumpikin lämpimästi panimolla käymistä!
The Highline oli etukäteen erikoisimmalta tuntunut kohde, mutta käytännössä kokemus jäi vähän latteaksi. Kyseessä on käytöstä poistettu ja puistomaiseksi muutettu junaraide, joka kulkee siltamaisena rakennelmana pitkin alempaa Manhattania. Siis vihreä kaistale keskellä suurkaupunkia. Ilmassa! Tiedän, kuulostaa hienolta, mutta todellisuudessa ei tarjonnut mitään suurempia säväyksiä. Toki vierailu on ilmaista, eli jos sattuu lähistölle niin kannattaa tuollakin poiketa.

Brooklyn Bridge oli itselleni näistä ehkä hienoin kokemus, sillä vahvasti visuaalisena ihmisenä mahtavan arkkitehtuurin ja öisen Manhattanin yhdistelmä todella sytytti. Oli peliliike mennä sillalle illalla, sillä kävely on yllättävän pitkä ja päivällä oli yli 30 astetta lämmintä. Lisäksi kaupungin valot takasivat unohtumattomat näkymät. Siltakävelyltä oli hyvä jatkaa peremmälle Brooklyniin ja Leenan aiemmin ylistämään Grimaldi's -pizzeriaan. Ei herranjumala kun oli loistavaa pizzaa! Ihan pakollinen kohde kaikille lätynpalvojille.Central Park on kaupunkilaisten ja turistien yhteinen olohuone ja kuntosali. Ostimme vähän evästä ja nautimme auringosta muutaman tunnin. Tupakoitsijoille muuten vinkkinä, että NYC:n puistot ovat savuttomia alueita.. tämä selvisi kun jäätelökioskin kokoinen musta mies tuli kertomaan 120$ sakosta mikäli aion polttaa juuri sytyttämäni sikarin... noh, en sitten polttanut. Hauskaa ja rentoa oli silti ihan olla vaan ja katsella maisemia sekä erilaisia ihmisiä. Helteestä johtuen ei tullut kuntoiltua, mutta puisto tarjoaa siihenkin loistavat puitteet juoksu- ja pyöräilyreitteineen.New Yorkista matka jatkui  vuokra-autolla Jersey Gardensin ja Woodbury Commonin outlet-keskuksiin. Shoppailuövereiden jälkeen otimme suunnan kohti Niagara Fallseja. Putouksista ja vuokra-autoilun ihanuudesta lisää seuraavassa postauksessa. Nyt siivooja kolkuttelee ovelle ja on aika jatkaa matkaa. Seuraavaksi saatte myös lisää kuvia, mutta odotellessa voi tiirailla Instagramia #kakskissa. Peace out!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti